Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Πάρτι Αυτοκινητάκι - Car Party

Όταν ο μικρούλης μας "μπουζούκος" έκλεισε τα 2, για να το γιορτάσουμε διοργανώσαμε ένα πάρτι με το αγαπημένο του θέμα: τα αυτοκινητάκια. Ελάτε να σας δείξω τι ετοιμάσαμε...

party autokinitaki


Αυτοκινητάκι photobooth

Μιας και τώρα πήρα το βάπτισμα του πυρός με τα photobooth (δείτε εδώ το πρώτο που έφτιαξα) είπα να φτιάξω και πάλι ένα. Ως εμπειρία μου ήταν ευχάριστη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής και από τις αντιδράσεις και τα χαμόγελα που έλαβα μετά, οπότε το θεώρησα λιγάκι αυτονόητο να φτιάξω και σε αυτό το πάρτι μας.

Τι έκανα λοιπόν; Μα τι άλλο; Μπήκα στο pinterest (σοκαριστήκατε, ε;) και αφού είδα πολλές ιδέες κατέληξα σε κάποια που μου άρεσε. Μετά μάζεψα τα υλικά και την προσάρμοσα λιγάκι για να γίνει με αυτά που είχα.

Υλικά: χαρτόκουτο, χαρτί γκοφρέ (κόκκινο), χαρτόνι (άσπρο, μαύρο), κόλλα στικ, μαρκαδόρος (μαύρος), ψαλίδι, κοπίδι, χάρακας.

Βρήκα μια μεγάλη κούτα και την άνοιξα. Αποφάσισα που θα φτιάξω την κορνίζα-παρμπρίζ και πόσο μεγάλη θα είναι, τη σχεδίασα με τη βοήθεια του χάρακα, ώστε το πλαίσιο κορνίζας να είναι ίδιο γύρω-γύρω, και το έκοψα με το κοπίδι. 

[Προσοχή! Επειδή το κοπίδι κόβει βαθιά και χαράζει και την από κάτω επιφάνεια, τοποθετήστε από κάτω ένα άλλο χαρτόνι από κούτα και μετά κόψτε. Την έχω πατήσει άσχημα και χαράκωσα για πάντα το τραπέζι μας! Τώρα τα φτιάχνω όλα στο πάτωμα!]

Επειδή χρησιμοποίησα από την κούτα και το κομμάτι μετά την "τσάκιση", δηλ. και το πλαϊνό κομμάτι της, αυτό δημιουργούσε ένα κενό και έκανε όλη την κατασκευή ασταθή. Οπότε έφτιαξα μπαλώματα από το χαρτόκουτο που περίσσευε και τα κόλλησα από πίσω με κολλητική ταινία. Και όλο αυτό επειδή δεν βρήκα το σωστό μέγεθος κούτας, αλλά λίγο μικρότερη. Οπότε όσο μεγαλύτερη η κούτα, τόσο το καλύτερο! Και χωρίς έξτρα δουλειά με μπαλώματα.

party autokinitaki
Πίσω μέρος του fotobooth με τα "μπαλώματα"/στηρίγματα.


Στη συνέχεια έκοψα το χαρτί γκοφρέ στα κομμάτια που χρειαζόμουν για να καλύψουν την κατασκευή μου: ένα μεγάλο για το κάτω μέρος και 3 λωρίδες για το πλαίσιο της κορνίζας. Πέρασα όλη την κατασκευή με κόλλα στικ (το μπροστινό μέρος) και κόλλησα τα κομμάτια. Ένα-ένα κομμάτι και προσεκτικά, γιατί το γκοφρέ αν προσπαθήσεις να το ξεκολλήσεις σκίζετε. Μετά κόλλησα τις άκρες στο πίσω μέρος και πάλι με κόλλα στικ. Πιστεύω πως αυτό το τελείωμα από πίσω θα μπορούσε να γίνει και με κολλητική ταινία, αλλά είπαμε προσαρμόστηκα σε ότι διέθετα.

Μετά σχεδίασα 2 κύκλους στο μαύρο χαρτόνι και 2 ακόμη στο λευκό. Για πατρόν χρησιμοποίησα το στρόγγυλο σχήμα της κολλητικής ταινίας, την εξωτερική πλευρά για το μαύρο και τον εσωτερικό κύκλο για το λευκό. Έτοιμα τα φώτα του αυτοκινήτου!

Για την πινακίδα έκοψα ένα λευκό χαρτόνι στο μέγεθος που μου άρεσε οπτικά επάνω στην κατασκευή. Πρώτα σκέφτηκα πως θέλω να φαίνεται, δηλ. γράμματα και αριθμοί όπως του αυτοκινήτου με λατινικούς χαρακτήρες. Εγώ χρησιμοποίησα μια συντομογραφία του ονόματος του μικρού μου και τον αριθμό 2 (μιας και έκλεινε τα 2). Μετά το πρόβαρα σε ένα φύλλο χαρτί, πριν το κάνω στο χαρτόνι. Δεν χρησιμοποίησα κάποιο πατρόν, μόνο το μυαλουδάκι μου και το πολύ σταθερό μου χέρι. Μέτρησα όμως προηγουμένως πόσα εκατοστά περίπου χρειάζομαι σε κάθε γράμμα για να βγει συμμετρικό και υπολόγισα το κενό από πάνω και από κάτω (στο χαρτί αυτά γιατί στο χαρτόνι είπαμε χέρι!). Για τον σχεδιασμό χρησιμοποίησα έναν μαύρο μαρκαδόρο των παιδιών μου.

Μετά έκοψα δύο μαύρα ορθογώνια παραλληλόγραμμα για τις ρόδες και μία μαύρη καμπύλη/ημικύκλιο για το τιμόνι του αυτοκινήτου (που είναι μισό). Και εδώ δεν χρησιμοποίησα πατρόν, απλά το μάτι.

Τέλος τα τοποθέτησα όλα στην κατασκευή για να δω που και πως θα τα κολλήσω για να έχω ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Για τα φανάρια και την πινακίδα χρησιμοποίησα για ακόμη μια φορά κόλλα στικ. Τις ρόδες και το μισό τιμόνι τα κόλλησα από πίσω με ταινία διπλής όψεως.

car party


Το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ! Τα μικρά μου αγοράκια ενθουσιάστηκαν! Αλλά είδα οτι και οι καλεσμένοι μας το χάρηκαν εξίσου! Κάποιοι φωτογραφήθηκαν σαν σε κορνίζα, άλλοι όπως οδηγούν και κάποιοι "ταξίδεψαν" αραχτοί με τις πατουσίτσες στο ταμπλό. Τα παιδάκια μας θέλανε όλα να οδηγήσουν, με τόσο ζήλο που κάποια στιγμή το τιμόνι, μιας και δεν έστριβε, τους έμεινε στα χέρια! Αλλά ευτυχώς με την ταινία διπλής όψης το τιμόνι ξανακόλλησε και "ούτε γάτα, ούτε ζημιά".

autokinitaki fotobooth


Τούρτα αυτοκινητάκι

Αυτή τη φορά η τούρτα μας ήταν σπιτική (και όχι απ' το κουτί!) και το χάρηκα πολύ! Η ζαχαροπλαστική είναι δημιουργία και απόλαυση!!! Παρόλο που η πρώτη μου σκέψη ήταν κάτι με παντεσπάνι, τελικά κατέληξα σε τούρτα μπανόφι. Απλή, εύκολη και πολύ γευστική επιλογή!

Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα (εγώ έβαλα digestive)
  • 100 γρ. μαργαρίνη/βούτυρο
  • 2-3 μπανάνες (αναλόγως μεγέθους)
  • 2 κουτιά καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 1 κουτί Garni με γεύση σοκολάτα (και τα 2 φακελάκια)
  • γάλα (για το Garni)

Για την διακόσμηση: 
  • κόκκινα καραμελάκια ή κουφετάκια ή ζαχαρωτά
  • 2 μπισκότα τύπου oreo 

tourta autokinitaki


Εκτέλεση:
Κάνουμε τα μπισκότα σκόνη/πούδρα (στο μπλέντερ ή σε σακούλα κλειστή και τα πατάμε με τον πλάστη). Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος και απλώνουμε το μείγμα στη βάση του ταψιού, πατώντας το με ένα κουτάλι. Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να κρυώσει.
Μέχρι να κρυώσει κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο πάνω από το μπισκότο. Στη συνέχεια στρώνουμε τις ροδέλες μπανάνα από πάνω. Μετά απλώνουμε το επόμενο κουτί καραμέλας πάνω από τις μπανάνες (με προσοχή για να μην τις μετακινήσουμε).
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας το περιεχόμενο των φακέλων με την αντίστοιχη ποσότητα γάλα. Για καλύτερο αποτέλεσμα θα χρειαστεί μίξερ, αλλά παλαιότερα το είχα χτυπήσει και στο χέρι με τον αυγοδάρτη και μια χαρά έγινε. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την τούρτα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει μπορούμε να διακοσμήσουμε (για να μην πάει η υγρασία στα ζαχαρωτά και τα νερουλιάσει). Και μετά βάζουμε την τούρτα πάλι στο ψυγείο.
Για τη διακόσμηση έφτιαξα ένα δικό μου stencil με ένα σχέδιο αυτοκινήτου που βρήκα στο διαδίκτυο. Έκοψα ένα φύλλο χαρτί στο μέγεθος της τούρτας, σχεδίασα το αυτοκίνητο και έκοψα το εσωτερικό του. Στο σημείο που είναι οι ρόδες δεν παιδεύτηκα, το έκοψα στην ευθεία (στη μέση της ρόδας), σαν να μην υπήρχαν. Κράτησα και το χαρτάκι με το κομμάτι του παραθύρου ανέπαφο. Τοποθέτησα το χαρτί με το αυτοκίνητο και το παράθυρο στην τούρτα και πασπάλισα με κόκκινα ζαχαρωτά. Προσοχή στην αφαίρεση του χαρτιού για να μη χαλάσει το σχήμα!

Εύκολη και νόστιμη!

tourta car party


Μικρούλη μου να μεγαλώνεις πάντα όμορφα!



2 σχόλια: